۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۰
کد خبر: ۶۲۳۶۶۸

مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه ۲۱ مهر ماه| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه ۲۱ مهر ماه| قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
در بازار آزاد هر قطعه نیم‌سکه بهار آزادی 2میلیون و 28 هزار تومان، ربع‌سکه یک‌میلیون و 229 هزار تومان فروخته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی یکشنبه 21 مهر ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

 

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز امروز ۹۸/۰۷/۲۱

امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید با کاهش نسبت به روز کاری قبل، 3 میلیون و 978 هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم 3 میلیون و 979 هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم‌سکه بهار آزادی 2میلیون و 28 هزار تومان، ربع‌سکه یک‌میلیون و 229 هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی 848 هزار تومان فروخته می‌شود. قیمت طلای 18عیار هم 405 هزار و 900 تومان ارزش‌گذاری شده است. ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت 1488 دلار معامله می‌شود.

فعالان بازار طلا و سکه معتقدند حباب قیمت سکه تمام و نیم‌سکه با توجه به نبود تقاضا در بازار، به صفر رسیده است؛ آن‌طور که محمد کشتی‌آرای می‌گوید: چند هفته‌ایست که تقاضایی برای خرید سکه در بازار وجود ندارد و هم‌اکنون این بازار در رکود شدید است.

در عین حال در بازار ارز نیز تقاضا برای ارز کم شده و فقط خریداران واقعی در این بازار هستند. بازاری‌ها می‌گویند: تقاضای کاذب دیگر برای دلار نداریم و با توجه به افت و خیزهایی که در سال قبل داشت و آرامش نسبی ماه‌های اخیر دیگر کسی به‌نیت سرمایه گذاری وارد این بازار نمی‌شود.

هم‌اکنون قیمت دلار در بازار آزاد 11 هزار و 389 تومان، قیمت درهم امارات 3 هزار و 168 تومان و قیمت پوند انگلیس 14 هزار و 622 تومان تعیین شده و به‌فروش می‌رسد.

صرافی‌های بانک‌ها امروز پنج شنبه قیمت دلار را برای فروش به مردم 11هزار و 400 تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت 11هزار و 300 تومان خریداری می‌کنند، بر همین‌ اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها 12 هزار و 600 تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها 12 هزار و 500 تومان است.

فعالان بازار ارز معتقدند: خروج بازیگران بزرگ از بازار ارز، فروشنده شدن بازیگران خرد، رفتارهای مؤثر بازارساز، افزایش عرضه و کاهش تقاضا و راه‌اندازی بازار متشکل ارزی از مهمترین دلایل کاهش شدید قیمت ارز در روزهای گذشته به‌حساب می‌آید.

 

یارانه نقدی مهرماه پنجشنبه واریز می‌شود

یکصد و چهارمین مرحله واریز یارانه نقدی خانوار 5 شنبه 25 مهرماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

براین اساس برای هر نفر 45500 تومان مانند سنوات قبل واریز خواهد شد. طبق روال بیست وششم هر ماه یارانه نقدی واریز می‌شد اما این مرحله یک روز زودتر به حساب خانوار واریز می‌شود.

یارانه نقدی بامداد روز جمعه قابل برداشت است.

 

شاخص بورس ۴۱۳۰ واحد رشد کرد

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه تعداد 3میلیارد و 417میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزش 1764میلیارد تومان در 400هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 4130واحدی در ارتفاع 326هزار و 190واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر رشد دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران و پتروشیمی پارس شد و در مقابل نمادهای معاملاتی ایرن خودرو، گروه مپنا و بانک پارسیان با افت خود مانع افزایش بیشتر شاخص بورس شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 1651میلیون ورقه به‌ارزش 967میلیارد تومان در 351هزار نوبت، آیفکس 6واحد رشد کرد و در ارتفاع 4161واحد قرار گرفت.

 

چای خارجی ۲۰ هزار تومان ارزان شد

احمدرضا بخشی نماینده سازمان جهانی چای در ایران و رئیس کمیسیون تخصصی چای  اتاق اصناف ایران امروز در نشست خبری اظهار کرد: تعیین میزان مصرف دقیق  چای در کشور از طریق اطلاعات اتحادیه بنکداران مواد غذایی و اتحادیه فروشگاه‌های مواد غذایی در حال احصاء است که براساس برآوردهای اولیه 125 تا 130 هزار تن چای در کشور مصرف می‌شود که شامل چای تولید در داخل و چای وارداتی است.

وی افزود: چای را می‌توان به روش‌های نوینی آماده مصرف کرد که می‌تواند سردردهای میگرنی و فشار خون را برطرف کند یا اینکه چربی خون را کاهش دهد. برای استفاده از این ویژگیهای چای می‌توان از واریته‌های مختلفی از چای نیز استفاده کرد.

بخشی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه 21 هزار هکتار باغ چای در کشور داریم  گفت: کل برداشت ما در بهترین شرایط 20 هزار تن است که حدود 16 هزار تن آن چای قابل مصرف است.

نماینده سازمان جهانی چای در ایران گفت: وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارد کیفیت چای تولیدی در کشور را بهبود دهد و واریته های جدید براساس شرایط آب و هوایی و اقلیمی ایران را جایگزین کند تا در نهایت محصولی با کیفیت و بهره‌وری به دست مصرف کنندگان برساند.

رئیس کمیسیون تخصصی چای  اتاق اصناف ایران در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال خبرنگار درباره دلایل افزایش قیمت چای اظهار کرد: برداشته شدن ارز 4200 تومانی در واردات این محصول و همچنین افزایش هزینه واردات باعث شده که تجار عملا با ارز 12 هزار و 200 تومانی به واردات این محصول استفاده کنند.

وی افزود: اختصاص ارز دولتی به واردات چای عمل درستی نبود زیرا موجب ایجاد رانت در واردات این محصول می‌شد ما حتی قائل به آن هستیم که ارز نیمایی چای نیز برداشته شود و وارد کنندگان در شرایط رقابتی و با ارز آزاد اقدام به واردات این محصول کنند.

نماینده سازمان جهانی چای در ایران اضافه کرد:‌ در صورتی که ارز واردات چای به ارز رقابتی تبدیل شود عملا باعث کاهش هزینه های واردات نیز می‌شود زیرا برای استفاده از ارز نیمایی و انتقال آن به دیگر کشورها باید هزینه‌های دیگری پرداخت کرد.

* قیمت چای خارجی 20 هزار تومان ارزان شد

بخشی گفت: در گذشته و قبل از تحریم‌ها تجار چای را به صورت اعتباری خریداری می‌کردند و پول آن را پس از چند ماه به هندی‌ها بازمی‌گرداندند اما اکنون برای استفاده از ارز نیمایی باید تسویه به صورت نقدی انجام شود که این امر منجر به از دست رفتن اعتبار تجاری ایرانی شده است

.وی گفت: قیمت هرنیم کیلوگرم چای سیلان به 75 هزار تومان رسیده بود این رقم اکنون به 50 تا 52 هزار تومان کاهش یافته و به طور متوسط قیمت چای‌های وارداتی در ماه های اخیر در حدود 20 هزار تومان ارزان شده است.

نماینده سازمان جهانی چای در ایران همچنین با اشاره به افزایش مصرف چای ایرانی در بازار گفت: کیفیت چای ایرانی در سال جاری افزایش یافته است که این امر باعث شده ذائقه مردم به سمت مصرف چای ایرانی برود.

قیمت چای ایرانی 100 درصد افزایش یافته اما سود آن به جیب کشاورزان نمی‌رود

بخشی افزود: اکثر تجار در کنار برندهای خارجی خود اقدام به عرضه چای ایرانی می‌کنند که امر برای چای‌های ایرانی نیز مناسب است اما باید توجه داشت که باید شرایطی ایجاد شود که سود فروش چای ایرانی به جیب کشاورزان برود.

وی یادآور شد: قیمت چای ایرانی در 5 ماه گذشته 100 تا 150 درصد افزایش یافته است به طوری که چای هر کیلوگرم 15 تا 20 هزار تومانی اکنون به 50 تا 70 هزار تومان رسیده است و قیمت این محصول در برخی برندها حتی 80 تا 100 هزار تومان قیمت دارد.

وی اضافه کرد: چای ایرانی این ظرفیت را دارد که تبدیل به یک برند جهانی تبدیل شود اما برای تحقق این امر باید از واریته‌های جدید استفاده کرد و کیفیت چای تولیدی در کشور را بالا برد.

حذف مالیات و سود گمرکی چای

بخشی با اشاره به دلایل کاهش چای خارجی گفت: 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و 9 درصد سود گمرکی چای برداشته شده که این امر منجر به کاهش هزینه‌ها در سبد خانوار شده است.

وی در بخشی دیگر از صحبت های خود با اشاره به برگزاری مراسم سازمان جهانی چای در ایران اظهار داشت:اولین مسابقات چای ایران به منظور فرهنگ‌رسانی سرانه مصرف چای در ایران و ارتقای مدل‌های عرضه و مصرف این محصول در تهران برگزار می‌شود.نفر اول این مسابقات به مسابقات جهانی سازمان جهانی چای فرستاده می‌شود.

وی افزود: مدل‌های مختلف عرضه و مصرف چای وجود دارد که می‌توان از چای به عنوان یک گیاه دارویی استفاده کرد.در این مراسم به قهوه‌چی‌ها آموزش تهیه انواع چای داده می‌شود که امیدواریم روش‌های تهیه چای در میان خانواده‌های ایرانی مورد توجه قرار گیرد.

نماینده سازمان جهانی چای در ایران گفت: تصریح کرد: مدعوین این مراسم از وزرت جهاد کشاورزی، سازمان غذا و دارو اتحادیه بنکداران مواد غذایی، هیئت امنای بازار تهران، سندیکای کارخانجات چای ایران، فدراسیون صنایع غذایی، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف هستند.

بنابراین گزارش مسابقات چای سازمان جهانی چای از سه‌شنبه این هفته 23  مهر به مدت 3 روز در هتل لاله تهران برگزار می‌شود.

 

قاچاق لوازم خانگی افزایش یافته است

حمیدرضا غزنوی در برنامه  شبکه خبر در خصوص چالش‌های صنعت لوازم خانگی با بیان اینکه در حال حاضر کارخانه‌های تولید لوازم خانگی با ظرفیت ۳۰ تا ۵۰ درصدی فعال هستند، اظهار داشت: افزایش قیمت ارز موجب شد تا نقدینگی واحد‌های تولیدی کاهش یابد.

غزنوی تاکید کرد: اگر مشکلات واحد‌های تولیدی به ویژه تأمین سرمایه در گردش برطرف شود عرضه کالا به بازار بیشتر می‌شود و حتی ارزآوری برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: ظرفیت کافی برای تولید لوازم خانگی در کشور وجود دارد، اما این تولید الزاماتی دارد که مهم‌ترین آن تأمین سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی است.

غزنوی از جمله دلایل افزایش قاچاق لوازم خانگی را ممنوعیت کامل واردات و کاهش حضور برند‌های خارجی در بازار عنوان کرد و گفت: در حال حاضر قاچاق فرصت مناسبی برای حضور مؤثر در بازار یافته است.

سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی افزود: قاچاق در زمان‌های مختلف نقش خود را تغییر می‌دهد و حتی در زمان‌هایی قاچاق از داخل به خارج انجام می‌شود، اما در حال حاضر شاهد واردات غیرقانونی لوازم خانگی هستیم.

* وجود ۶ میلیارد دلار ارزش افزوده در صنعت لوازم خانگی

علیرضا محمدی دانیالی، رئیس انجمن صنایع لوازم خانگی نیز در این خصوص تصریح کرد: لوازم خانگی دومین صنعت بزرگ کشور است و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار مستقیم و غیر مستقیم در این صنعت فعالند. همچنین ۶ میلیارد دلار ارزش افزوده در صنعت لوازم خانگی وجود دارد.

وی افزود: در شرایط تحریم و خالی شدن بازار از برند‌های خارجی، تولیدکنندگان داخلی با افزایش میزان و کیفیت تولید این خلاء را به شکل مطلوبی پر کرده اند و پاسخگوی نیاز مشتریان هستند.

 

توسعه بنادر در سخت‌ترین شرایط تحریم

‌محمد حسن‌زاده در گفت‌وگویی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی سازمانی درآمد- هزینه‌ای است، اظهار داشت‌: ما به خیلی از بخش‌های دیگر دولت کمک می‌کنیم‌ اما سازمان بنادر یک ریال هم دریافت نمی‌کند.

وی ادامه داد: با این همه امروز سازمان بنادر و دریانوردی از جنبه زیرساخت‌ها هیچ چیزی کمتر از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس ندارد، حال اگر ‌این تحریم‌ها و مباحث سیاسی هم نبود که ما قطعاً به واسطه پتانسیل‌های موجود، از آنها در حوزه دریایی و بندری بسیار جلوتر بودیم.

معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: کشورهای همسایه ‌نظیر قطر، آذربایجان، پاکستان، عراق و غیره که پول‌های خوب دولتی دارند، وقتی به بنادر ما می‌آیند بسیار متعجب می‌شوند که چطور در این شرایط تحریم، با این همه فشار و سختی کار، ما طرح‌های توسعه‌‌ای در بنادر داریم و این نشان از بی‌رنگی تحریم‌ها است.

حسن‌زاده با اشاره به رشد و توسعه در بندر کانتینری کشورمان ادامه داد: در حال حاضر ‌فاز یک بندر شهید رجایی در حال فعالیت است، فاز دو کانتینری است، فاز 3 در حال ساخت است، اصلاً انگار نه انگار درگیر سخت‌ترین تحریم‌های جهان هستیم.

وی بیان کرد: چندی پیش از کشور آذربایجان نمایندگانی به بنادر شمالی ما آمده بودند، با دیدن بنادر ما بسیار متعجب بودند که چطور چنین زیرساخت‌های مناسب و به‌روزی در بنادر داریم.

معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: این توسعه‌ها در بنادر همه به لطف قوانین موجود درباره سازمان بنادر و دریانوردی است هرچند بخشی از این قوانین را برای ما حذف کردند و قدرت  از ما گرفته شد.

حسن‌زاده اظهار داشت: امور دریایی از پای اسکله تا قطب شمال و جنوب هر اتفاقی که برای یک کشتی با پرچم ایران رخ دهد سازمان بنادر و دریانوردی باید پیگیری کند.

وی با بیان اینکه ما بر صلاحیت کشتی‌سازی‌ها نظارت داریم، اضافه کرد: برای ساخت اولین چارچوب کشتی و ساخت ستون فقرات آن، سازمان بنادر باید حضور داشته باشد، نظارت بر ساخت از سوی ما وجود دارد، بعد از ساخت باید پلاک داشته باشد که این هم به سازمان بنادر می‌آید و ما به کشتی شماره ثبت می‌دهیم و به فعالان روی کشتی هم گواهینامه صلاحیت می‌دهیم.

معاون بندری سازمان بنادر و دریانوردی عنوان کرد: نیروی انتظامی پاسپورت قهوه‌ای صادر می‌کند ما پاسپورت آبی صادر می‌کنیم و این نقش حاکمیتی دریایی سازمان بنادر و دریانوردی است.

 

دستور آمریکا به تلگرام برای توقف فروش ارز مجازی

کمیسیون مبادلات و اوراق بهادار آمریکا به تلگرام دستور داده است تا فروش توکن‌های ارز مجازی گرام خود را متوقف کنند.

این کمیسیون اعلام کرده است دستوری را برای توقف و قطع فروش ارز مجازی تلگرام صادر کرده و مدعی شده است که فروش این توکن‌ها طی ماه‌های گذشته غیرقانونی بوده است.

استفانی آواکیان، یکی از مقامات ارشد کمیسیون مبادلات و اوراق بهادار آمریکا که در حوزه اعمال قانون مسئولیت دارد،‌ می‌گوید: ما بر این باوریم که تلگرام نتوانسته است اطلاعات کافی درباره نحوه فعالیت تجاری تلگرام با گرام المان‌های ریسک، شرایط مالی و نحوه مدیریت این ارز مجازی را که از جمله الزامات کمیسیون مبادلات و اوراق بهادار آمریکاست برای سرمایه‌گذاران فراهم کند.

پس از آنکه تلگرام از برنامه خود برای عرضه ارز مجازی خبر داد، توانست 1.7 میلیارد دلار جذب سرمایه کند.

در حال حاضر شرکت مادر تلگرام توانسته است از محل فروش توکن‌های گرام 2.9 میلیارد دلار پول به دست آورده و این توکن‌ها را به 171 سرمایه گذار فروخته است.

یک میلیارد دلار از این پول از محل فروش توکن‌های گرام به 39 سرمایه‌گذار آمریکایی تامین شده است.

تلگرام و زیرمجموعه این شرکت به نام TON قول دادند که توکن‌های فروخته شده تا روز 31 اکتبر به مشتریان تحویل دهند. در غیر این صورت متعهد شدند پول مشتریان را بازگردانند.

 

علی اصغر خواجه الدین
ارسال نظرات